Yenimahalle Avrupa’da son 16 takım arasında

Yenimahalle Belediyespor Kadın Hentbol Takımı, EHF Challenge Cup’ta son 16 takım arasına kaldı. Azeri temsilcisi Azeryol’ u, 31-24 mağlup eden mavi beyazlılar, iki maç sonunda averajla turu geçmesini bildi.

Altın Kanatlı Melekler Azeryol’u aştı

Cumartesi günü oynanan maçta rakibine 30-29 mağlup olan Altın Kanatlı Melekler, rövanş karşılaşmasında ipleri sıkı tuttu ve ismini son 16 takım arasına yazdırdı.

Ankara’da heyecan dolu hafta sonu

Takımların anlaşması nedeniyle 2 müsabakanın da Ankara’da oynanması, hentbol severlere heyecan dolu bir hafta sonu yaşattı. Yenimahalle Belediyesi Cumartesi günü oynanan ilk maçta, Azeryol karşısında şok bir yenilgi alırken, ertesi gün oynanan rövanş mücadelesinde sergilediği performansla göz doldurdu. Rakibini Azerbaycan’a eli boş gönderen temsilcimiz aldığı sonuçla Avrupa’nın en iyi 16 takımı arasına girerken, taraftarlarının da gönlüne su serpti.

Azeryol Bakü: 24- Yenimahalle Belediyespor: 31

THF Spor Salonu’nda oynanan mücadeleyi Kosovalı hakem ikilisi SherifXhema ve BesfortJahja yönetti. Temsilcimiz parkeye, Isabella, Ceylan, Andrea, Beyza, Anastasia, Fatma ve Ceren yedilisiyle çıktı. Mücadelenin ilk çeyreği gol anlamında oldukça kısır geçerken, her iki takım da savunmasıyla öne çıktı. 15. dakikadan itibaren Yenimahalle adına ipleri eline alan Anastasia, golcülüğüyle öne çıktı ve takımın gol yükünü üzerine aldı. Mücadelenin ilk yarısını 8-18 önde kapatan mavi beyazlılar, konsantrasyonunu maç sonuna kadar korudu ve son düdükle beraber karşılaşmadan 24-31 galip ayrıldı. Yenimahalle’de tecrübeli oyuncu Anastasia, 8 golle öne çıkarken, Ceylan 7, Beyza ise 6 golle galibiyette sivrilen diğer iki isim oldu.

 Rakip Salı günü belli olacak

Temsilcimizin rakibi, 20 Kasım Salı günü çekilecek kurayla belli olacak. Son 16 turunda ilk maçlar 2-3 Şubat, rövanş ise 9-10 Şubat 2019 tarihlerinde oynanacak.